Mămăliga se poate folosi într-o varietate de rețete, de la pâine la deserturi Este un aliment versatil care poate fi servit rece sau cald

Mămăliga este o alegere alimentară sănătoasă, cu mai multe beneficii nutriționale. În acest articol, o să vorbim despre beneficiile nutriționale pe care le are și despre modul de preparare.

1. Beneficii

Îți place mămăliga? Ce se întâmplă în corpul nostru, de fapt, atunci când o consumăm Pinterest

Mămăliga conține carbohidrați și proteine. O lingură de 30 de grame de făină de mămăligă oferă:

24 g de carbohidrați

2 g de proteine

1 g de fibre

0,6 mg de fier

Anumite soiuri de mămăligă sunt bogate cu minerale și vitamine pentru a crește valoarea nutritivă. A face mamaliga cu lapte in loc de apa poate adăuga nutrițieni valorosi.

În general, mămăliga este o alegere alimentară bună datorită următoarelor beneficii:

1.Sursa de fibre și proteine

Mămăliga conține atât proteinele, cât și fibrele necesare pentru a ajuta o persoană să se simtă plină. Fibrele sunt, de asemenea, recomandate pentru a menține funcționarea corectă a sistemului digestiv, pentru a hrăni bacteriile intestinale sănătoase și pentru a preveni constipația.

2.Mămăliga nu are gluten

Pentru cei care caută preparate fără gluten, mămăliga este o opțiune bună. Multe resurse de fibre, cum ar fi grâul, cușcușul și secara, conțin gluten.

Mămăliga este de obicei sigură pentru a fi consumată de persoanele cu boală celiacă sau cu sensibilitate la gluten. Dar oamenii ar trebui să verifice lista de ingrediente pentru alți aditivi.

3.Conține vitamina A

Deși nu conține cantități mari de vitamine și minerale, mămăliga conține puțină vitamina A.

Potrivit National Institutes of Health, vitamina A este necesară pentru buna funcționare a rinichilor, plămânilor și inimii.

4.Sursa de carotenoizi

Mămăliga conține porumb măcinat, care este o sursă bună de carotenoizi.

Se crede că carotenoizii scad riscul anumitor boli, cum ar fi unele tipuri de afecțiuni oculare și unele tipuri de cancer.

2. Bună și pentru dietă

Mămăliga este în mod natural săracă în grăsimi și poate fi consumată ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă.

O persoană care dorește să-și reducă aportul de grăsimi saturate ar trebui să gătească mămăligă cu apă, lapte vegetal sau bulion în loc de lapte de lapte și să evite adăugarea de brânză sau unt.

6.Conține minerale esențiale

Fierul, magneziul și zincul sunt toate minerale esențiale. Deși mămăliga nu furnizează cantități mari din aceste minerale, ele încă contează pentru o dietă sănătoasă.

7.Un conținut scăzut de calorii

Mămăliga are un conținut scăzut de calorii, similar altor cereale integrale care sunt gătite într-un lichid. Oferă aproximativ 70 de calorii la 100 de grame (g) per porție gătită.

Alimentele nutritive, integrale, cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi mămăliga, pot fi o alegere bună pentru persoanele care doresc să slăbească sau să se mențină în greutate.