Majoritatea oamenilor preferă brânzeturile. Aceștia le consumă aproape la orice tip de mâncare, așa că este important ca brânza să fie păstrată în condiții proaspete pentru cât mai mult timp. De obicei, atunci când nu sunt depozitate corect, brânzeturile se pot strica repede. Așa că, pentru a evita acest lucru, e important să știți câteva trucuri pentru a o păstra proaspătă un timp îndelungat.
Atunci când o depozităm în frigider, este indicat să nu lăsăm brânza pe farfurie sau în ambalajul de la magazin. Fiecare bucată trebuie să fie împachetată în hârtie de copt. Aceasta îi va permite să respire și să își păstreze prospețimea. Folia de plastic nu va face decât să îi ofere brânzei un miros neplăcut.
Cum împiedicăm formarea mucegaiului și cum evităm să se usuce brânza
Un truc pe care cu siguranță nu-l știai este să punem un cub de zahăr în cutia cu brânză sau în ambalajul în care am împachetat-o pentru a evita depunerea mucegaiului. Asta atunci când o punem la frigider pentru cât mai mult timp. În altă ordine de idei, pentru a evita ca brânza să nu se usuce, putem tăia o bucată din ea pe care o ungem cu puțin unt. Atunci când vrem s-o consumăm, tăiem o felie și îndepărtăm untul.
Cum conservăm brânza în saramură și unde o punem în frigider
Atunci când cumpărăm brânza direct în ambalaje, putem prepara o saramură pentru a se păstra proaspătă un timp îndelungat. Pentru aceasta se folosesc 200 de grame de sare la un litru de apă. Amestecul se fierbe înainte ca brânza să fie pusă în el. După ce saramura s-a răcit, bucata de brânză se pune într-un recipient peste care se toarnă amestecul și se acoperă cu un capac. Apoi, se poate depozita la rece. Cel mai potrivit loc din frigider pentru a depozita brânza este sertarul pentru legume. Acolo, nivelul de umiditate este mai crescut.