Reclamă

Când îți vine în minte ideea unei gustări, există șanse mari să te gândești imediat la o pungă de chipsuri de cartofi.

Sunt crocante și atât de delicioase. În plus, este foarte ușor să mănânci o pungă întreagă de chipsuri la un film sau un meci. Este o mâncare confortabilă cu adevărat îndrăgită și servită alături de niște suc.

Dar te-ai oprit vreodată și te-ai întrebat exact ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci chipsuri de cartofi? Mai ales dacă se întâmplă să mănânci o pungă mare în fiecare zi?

1.Ce se întâmplă cu corpul nostru

Îți plac chipsurile? Cât de rău îți este afectată sănătatea, atunci când le coonsumi
Pixabay

1.Mai multe kilograme

Dacă se întâmplă să-ți facă plăcere să mănânci chipsuri de cartofi în fiecare zi, există șanse mari să începi să te îngrași. Cercetătorii de la Universitatea Deakin au descoperit că cei care consumă sare în exces ajung să aibă poftă și să mănânce mai multe alimente grase în general. Cu cât mănânci mai multe chipsuri sărate, cu atât vei dori mai multe. Iar asta duce la creșterea în greutate. În plus, un studiu de la Harvard a constatat că participanții care au consumat chipsuri de cartofi ca parte a dietei lor s-au îngrășat în fiecare an în care au fost evaluați.

2.Poți deveni dependent

Te-ai găsit vreodată pur și simplu mâncând fără minte o pungă de chipsuri doar pentru a te uita în jos și a vedea că nu există altceva decât firimituri? Ați ajuns destul de repede la fundul pungii. Și când ai punga în fața ta, aceasta poate fi o întâmplare destul de comună! Ei bine, există de fapt un motiv. Și totul are de-a face cu sunetul chips-urilor.

Un studiu a constatat că participanții au asociat sunetul puternic al chips-urilor (atunci când le mâncăm) cu prospețimea alimentelor, făcându-l mai dezirabil. O altă colecție de studii publicate în jurnalul Appetite a constatat că participanții aveau mai multe șanse să consume mai multe chipsuri dacă punga era etichetată drept „crocantă”. Și mâncau mai multe chips-uri atunci când auzeau sunetul crunchului. Comparativ cu momentul când aveau căștile puse iar sunetul a fost blocat.

3.Consumi calorii goale

Când te uiți la defalcarea nutrițională a unei pungi standard de chipsuri de cartofi, vei vedea că acestea sunt bogate în calorii, grăsimi și sodiu. Dar sunt sărace în aproape orice altceva. Nu obțineți prea mult din chipsuri, deoarece sunt adesea prăjite. Când mănânci alimente care nu au nicio valoare nutritivă reală, vei ajunge să mănânci mai mult. Deoarece îți va fi foame mai repede. Nu este o reacție bună în lanț!

În schimb, vei dori să mănânci alimente care te lasă să te simți mai satul mai mult timp.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro