Sezonul estival a început și toată lumea își dorește să arate perfect pentru a merge pe plajă. Silueta este luată în vizor de doamne și domnișoare pentru ca purtarea unui costum de baie să fie o apariție incendiară. Dieta cu căpșuni este aliatul tău în acest sens și, pe lângă faptul că slăbești, te hidratezi și îți asigură nutrienții de care corpul tău are nevoie.
Dieta cu căpșuni este o alegere bună pentru a începe sezonul cald, când apar tot mai multe fructe. Cu ajutorul lor, organismul are parte de detoxifiere și purificare de toxinele acumulate pe timpul iernii. Specialiștii recomandă consumul de fructe în această perioadă.
Căpșunile oferă corpului hidratare, vitamine și minerale pentru o funcționare corectă în activitățile de zi cu zi. Înainte să începi dieta, alege un producător sigur, de unde să le iei cât mai naturale. Cele găsite pe rafturile magazinelor sunt pline de pesticide și alte chimicale care ne pot afecta.
Beneficii dieta cu căpșuni
Lygia Alexandru este un nutriționist cunoscut și a vorbit despre dieta cu căpșuni. Fructele stimulează memoria și nu conțin colesterol rău. Tot ele ajută în prevenirea constipațiile, inflamațiilor și elimină pofta de dulce. Dieta se ține maxim o săptămână și constă în mâncatul a un kilogram de căpșuni pe zi. Astfel, înlocuiești gustările cu fructe, iar poftele de ceva dulce sau de ronțăit, vor fi înlocuite.
„Iată câteva motive care ar trebui să ne stimuleze apetitul pentru fructele de sezon: reprezintă cel mai natural desert, conține o mare cantitate de apă de care organismul are atâta nevoie, sunt bogate în fibre, stimuleaza memoria, nu contin LDL (colesterol rău), mențin rezerva alcalină a organismului și nu în ultimul rând iți dau o stare de bine generală după ce le consumi. Căpșunile, ca și alte fructe de pădure, sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și flavonoizi cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.
Ca parte a unei diete echilibrate, ele pot ajuta la prevenirea a numeroase simptome; constipație, inflamație, pofta de dulce, etc.Ele conțin si multa apă, zaharuri, vitamina A si K și complex de vitamine B, minerale si flavonoide care protejează celula de atacul radicalilor liberi. Sunt dulci și parfumate și au acțiune diuretica, laxative, antianemiantă și ajuta la reducerea nivelului de colesterol seric. Conținutul de nutrienți a 100 de grame de căpșune crude este: Calorii: 33 Apă: 91% Proteine: 0,7 grame Carbohidrați: 7,7 grame Zahăr: 4,9 grame Fibre: 2 grame Grăsimi: 0,3 grame.”, a explicat Lygia Alexandrescu la Antena 3.