Reclamă
Reclamă

Italia se află sub o alertă de vreme extrem de caldă, cu temperaturi ce vor depăși 40 de grade Celsius la umbră. Valorile termice vor fi cu până la 10 grade peste media obișnuită pentru această perioadă, din cauza unui anticiclon de origine africană.

Potrivit meteorologilor, întreaga peninsulă italiană va resimți valul de căldură provenit din Sahara, însă cei mai afectați vor fi locuitorii din Sardinia și Sicilia, unde se așteaptă temperaturi de până la 44 de grade Celsius.

În orașele Roma și Florența, temperaturile vor ajunge la 39-40 de grade Celsius, creând disconfort major pentru rezidenți și turiști deopotrivă.

Reclamă

Specialiștii italieni estimează că spre finalul săptămânii, anticiclonul își va pierde din intensitate, permițând o ușoară răcire a vremii. „Deși valul de căldură va afecta toată țara, ne așteptăm la o ameliorare spre sfârșitul săptămânii,” au declarat meteorologii din peninsulă.

Italia este obișnuită cu temperaturi ridicate în timpul verii, dar asemenea valori extreme reprezintă un pericol major pentru sănătatea publică și infrastructură. Autoritățile recomandă locuitorilor să evite deplasările pe timp de zi, să consume suficiente lichide și să ia toate măsurile de precauție pentru a combate efectele caniculei.

În rezumat, Italia se confruntă cu un val de căldură sever cauzat de un anticiclon african, cu temperaturi ce vor depăși 40 de grade Celsius, cea mai afectată fiind zona insulară a Sardiniei și Siciliei. Meteorologii anticipează că intensitatea valului de căldură va scădea spre sfârșitul săptămânii, aducând o ușoară răcorire.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro