Reclamă
Reclamă

Italia, campioana europeană en-titre, a învins Albania cu 2-1 într-un meci din grupa B în cadrul EURO 2024. Partida s-a desfășurat pe stadionul Signal Iduna Park, al celor de la Borussia Dortmund, cu o capacitate de 62.000 de locuri.

Albanezii au deschis scorul în secunda 23, marcând cel mai rapid gol din istoria Campionatului European, prin Bajrami. Totuși, bucuria a fost de scurtă durată pentru echipa condusă de Sylvinho, deoarece Italia a egalat zece minute mai târziu, în minutul 11, printr-o lovitură de cap a lui Bastoni, în urma unui corner.

Italia a preluat conducerea în minutul 16, când Barella a marcat pentru 2-1, întorcând astfel rezultatul în favoarea echipei pregătite de Luciano Spalletti. Cu această victorie, Italia își consolidează poziția în grupa B, din care fac parte și Spania și Croația.

Reclamă

Italia, campioana Europei după ce a câștigat ultimul EURO în 2021, a demonstrat o formă bună și în cadrul meciurilor de pregătire desfășurate înainte de turneu. Naționala italiană a câștigat trei din cele patru partide amicale: 2-1 cu Venezuela, 2-0 cu Ecuador și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.

Italia se află pe locul 9 în clasamentul FIFA și are în palmares două titluri continentale, adjudecate în 1960 și 2021. De partea cealaltă, Albania, care ocupă locul 66 în clasamentul FIFA, s-a calificat la EURO 2024 tot din postura de câștigătoare de grupă. Aceasta este a doua participare a Albaniei la un campionat european.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro