Reclamă
Reclamă

Italia încearcă să se impună în fața Germaniei și Franței după ce formațiunea de extremă dreapta de la putere din peninsulă, Frații Italiei, a câștigat alegerile europarlamentare, în timp ce partidele din celelalte două țări au înregistrat înfrângeri. Ministrul italian de externe, Antonio Tajani, afirmă că liderii din Franța și Germania „nu o pot izola” pe Giorgia Meloni și că grupul ECR, din care fac parte mai multe partide eurosceptice și de extremă dreapta, ar trebui să ia locul Verzilor în viitoarea majoritate în Parlamentul European.

Tajani, liderul partidului Forza Italia, formațiunea fondată de Silvio Berlusconi, susține că există „tentative” ale Franței și Germaniei de a o „izola” pe Giorgia Meloni în discuțiile pentru ocuparea posturilor de conducere în interiorul Uniunii Europene.

„Nu am fost prezent ieri la întâlnirea de la Bruxelles, dar cu siguranţă există întotdeauna o încercare din partea unor forţe care au pierdut alegerile să-şi impună opţiunile, să impună legea pierzătorului”, a declarat Tajani, referindu-se la Emmanuel Macron și la Olaf Scholz.

Reclamă

Președintele francez și cancelarul german au înregistrat înfrângeri semnificative în fața partidelor de extremă dreapta. În Franța, situația dificilă a fragilei majorități prezidențiale l-a determinat pe Macron să dizolve parlamentul și să convoace alegeri anticipate. Tajani a subliniat că „nu se poate încerca schimbarea rezultatului alegerilor și a voinței cetățenilor cu operațiuni de palat”, făcând referire la aceste presupuse „dorințe și încercări” ale Franței și Germaniei de a o izola pe Giorgia Meloni.

„Trebuie să se ţină cont de rezultatul alegerilor, porţile majorităţii trebuie deschise faţă de ECR, nu faţă de Verzi”, a adăugat șeful diplomaţiei italiene.

În ciuda apartenenței sale la extrema dreapta neofascistă, Giorgia Meloni este curtată intens de Ursula von der Leyen și de PPE pentru o susținere la șefia Comisiei Europene.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro