După ce, în doar 24 de ore, în Italia, coronavirusul a ucis două persoane, una din Lombardia şi alta din Veneto, duminică seara, oficialii italieni au confirmat cel de-al treilea virus cauzat de coronavirus în peninsulă. Cel de-al treilea deces a survenit la o femeie care nu a putu face faţă virusului chinez din cauză că avea şi cancer.

Reclamă

Peste 150 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în nordul Penisulei, într-o singură zi, iar autoriăţile cred că numărul este de fapt mult mai mare.

Reclamă

În ultimele zile, mai multe zone din Italia au fost plasate în carantină, iar oamenii sunt rugaţi să stea în case până la efectuarea testelor Covid 19 şi la aflarea rezultatelor.

Guvernul italian a plasat în carantină două zone din Lombardia în jurul oraşului Codogno şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova.

Mai multe evenimente au fost întrerupte sau anulate. Carnavalul de la Veneţia se termină anul acesta cu două zile mai devreme, evenimentele sportive se anulează, şcolile sunt închise, restaurantele au întrerupt funcţionarea şi magazinele funcţionează în circuit închis.