În urma atacului cu drone și rachete de sâmbătă noapte, Israelul a anunțat că va răspunde Iranului, conform declarațiilor făcute de Benny Gantz, ministrul cabinetului de război israelian. „Vom construi o coaliție regională și vom cere prețul de la Iran în modul și la momentul potrivit pentru noi”, a afirmat Gantz într-o declarație publică emisă puțin timp înainte de întrunirea cabinetului de război al Israelului.

Gantz a subliniat și importanța unității și a înfruntării agresiunii, menționând, „Și, cel mai important, în fața dorinței dușmanilor noștri de a ne face rău, vom continua să fim uniți și să devenim mai puternici”. De asemenea, el a evidențiat discuțiile pe care le-a avut cu Annalena Baerbock, ministrul german de externe, axându-se pe formarea unui front unit global pentru a contracara agresiunea iraniană.

„Am discutat în primul rând despre imperativul de a forma un front unit global pentru a contracara agresiunea iraniană îmbărbătată direct și prin intermediul reprezentanților săi – la nivel regional și global”, a declarat Gantz pe rețelele de socializare, subliniind astfel importanța colaborării internaționale în acest context.