Este scandal în Israel, după ce un ministru din cadrul Guvernului a făcut declarații șocante.

El a spus că în ciuda faptului că în Fâșia Gaza sunt ostatici israelieni și străini, IDF ar putea lansa un atac nuclear. Totul chiar dacă în mod oficial, Tel Avivul nu a recunoscut niciodată că are un asemenea arsenal.

Israelul a amenințat Fâșia Gaza cu un atac nuclear. Un ministru „s-a dat de gol”

Afirmațiile au fost făcute de Amichai Eliyahu, Ministrul israelian al Patrimoniului. Acesta a fost invitat în cadrul unei emisiuni în direct la radio, iar la un moment dat subiectul războiului a fost inevitabil.
Moderatorul l-a întrebat dacă există posibilitatea ca Israelul să folosească, la un moment dat, arme nucleare împotriva Hamas. Iar răspunsul ministrului a scandalizat pe toată lumea. Acesta a spus că posibilitatea nu este exclusă.

Mai mult, a vorbit și despre ostaticii luați de Hamas, care până la un asemenea atac s-ar putea să nu fie eliberați. Răspunsul lui a fost unul halucinant.

Mă rog și sper să se întoarcă, dar există un preț care trebuie plătit în război. De ce sunt viețile celor răpiți, a căror eliberare o doresc cu adevărat, mai importante decât viețile soldaților și ale oamenilor care vor fi uciși mai târziu?, a spus ministrul.

Amichai Elyahu face parte din Guvernul lui Benjamin Netanyahu. Simultan, el este membru al partidului de extremă-dreapta „Forța evreiască” și nu face parte din cabinetul de război și nici din cabinetul de securitate.

Declarațiile lui i-au scandalizat pe israelieni, dar și pe politicienii din opoziție. La scurt timp după izbucnirea valului de critici, Netanyahu a reaționat și a transmis că se dezice de ministru și îl va și suspenda pe o perioadă nedeterminată.

În plus, premierul Israelului a clarificat că țara sa nu va utiliza arme nucleare.

Israel și IDF acționează în corcondanță cu cele mai înalte standarde ale legii internaționale ca să evite rănirea celor inocenți. Vom continua să facem întocmai până vom obține victoria., a transmis premierul prin intermediul unei postări în mediul online., a scris acesta în mediul online.