Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au anunțat că vor chema în curând aproximativ două brigăzi de rezerviști, în contextul operațiunilor militare desfășurate în Gaza împotriva grupării militante islamist Hamas, potrivit unei declarații citată de Reuters. Această mișcare vine în urma retragerii parțiale a trupelor israeliene din regiune, care au cum scop pregătirea pentru noi operațiuni, inclusiv în zona dens populată a orașului Rafah, adăpost pentru peste un milion de persoane.

În contextul creșterii tensiunilor în regiune, Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat intenția de a evacua civilii din Rafah înaintea oricărei acțiuni militare cu obiectivul de a neutraliza forțele Hamas. Cu toate aceste măsuri, preocupările internaționale legate de siguranța civililor și impactul umanitar al operațiunilor militare rămân accentuate.

Deși detaliile specifice legate de desfășurarea efectivelor de rezerviști nu au fost complet detaliați de forțele militare israeliene, decizia subliniază intensificarea eforturilor Israelului de a consolida operațiunile contra Hamas în Gaza. Menționarea chemării rezerviștilor reflectă gravitatea situației și posibilele escaladări ulterioare în conflict.