Ministrul de externe israelian, Israel Katz, a anunțat o inițiativă diplomatică majoră împotriva Iranului, solicitând impunerea de noi sancțiuni internaționale asupra programului de rachete al acestuia și declararea Corpului Gărzii Revoluționare drept organizație teroristă. Această mișcare vine în urma unui atac direct al Iranului asupra Israelului, marcând o escaladare semnificativă în tensiunile dintre cele două țări.

Katz a declarat că a trimis scrisori către 32 de țări și a discutat cu un număr mare de omologi străini pentru a câștiga sprijinul internațional necesar acestei acțiuni. Pe lângă răspunsul militar la atacul cu rachete și drone, conduc un atac diplomatic împotriva Iranului, a precizat Katz pe rețelele de socializare, subliniind gravitatea situației și necesitatea unei acțiuni rapide.

În contextul unei riposte la atacurile din weekend, Israelul caută să consolideze presiunea internațională asupra Iranului, în timp ce aliații occidentali fac apel la reținere pentru a evita o escaladare periculoasă a conflictului în Orientul Mijlociu. Premierul britanic Rishi Sunak a menționat că democrațiile majore ale Grupului G7 lucrează deja la un set coordonat de măsuri împotriva Iranului, evidențiind o preocupare comună referitoare la acțiunile Teheranului.

Prin această inițiativă diplomatică, Israelul speră să împiedice Iranul să își extindă capacitățile militare și să marcheze o poziție fermă pe scena internațională. Trebuie să oprim Iranul acum, înainte să fie prea târziu, a avertizat Katz, punctând urgența situației.