Postul de televiziune israelian Kan a anunțat utilizarea de către Israel a unei rachete supersonice Rampage cu rază lungă de acțiune pentru a ataca o bază militară iraniană din apropierea orașului Isfahan. Acest fapt vine în contextul unui atac desfășurat vineri, despre care oficiali americani au confirmat că a fost direcționat de Israel împotriva Iranului. În rapoartele oficiale, Israelul nu a confirmat acest detaliu, în timp ce Iranul a încercat să minimizeze evenimentul, referindu-se la utilizarea unor drone de mici dimensiuni, descrise de ministrul său de externe ca fiind „ca niște jucării cu care se joacă copiii noștri”.

Racheta Rampage, proiectată de Israel Aerospace Industries (IAI), este descrisă ca fiind o armă de atac aer-sol, cu o rază lungă de acțiune și fără vizor, capabilă să zboare cu 1.250 de mile pe oră și să atingă ținte situate la până la 190 de mile distanță. Este special concepută pentru a lovi centre de comunicații și de comandă, baze ale forțelor aeriene, precum și alte obiective cu importanță strategică, având capacitatea de a evita sistemele de apărare aeriană.

Cu o greutate de 1.250 de kilograme, racheta utilizează tehnologii de ghidare prin GPS/INS și capacități anti-bruiaj pentru a atinge precizia în loviturile sale. Poate fi lansată de la aeronave sau ca sistem autonom, având diferite tipuri de focoase, inclusiv de fragmentare a exploziei sau de uz general. Relevanța ei strategică a fost subliniată într-un raport recent al The New York Times, care menționa că atacurile Israelului împotriva Iranului au scopul de a demonstra capacitatea de a eluda apărarea aeriană iraniană.

În termeni de costuri, racheta Rampage este considerată o alternativă economică comparativ cu alte arme de precizie, precum rachetele de croazieră Storm Shadow, pentru care Forțele Aeriene Regale din Marea Britanie au exprimat interesul anul trecut.