Reclamă

Organizația teroristă Statul Islamic folosește profiluri false de pe Tinder în încercarea de a-i păcăli și șantaja pe sud-africani pentru a finanța prezența organizației în toată Africa.

Gruparea teroristă jihadistă și-a extins influența în Africa și și-a „înființat baze în cea mai industrializată economie africană pentru a impulsiona strângerea de fonduri și recrutarea”, a declarat șeful Centrului sud-african de informații privind riscurile bancare

Sursa: Social media

Acesta a spus că profilurile false, create de militanții ISIS folosind fotografii ale unor actrițe și modele mai puțin cunoscute, îi vizează pe sud-africani, cerându-le să împărtășească fotografii intime cu ei înșiși. Profilurile folosesc aceste fotografii pentru a șantaja persoanele, cerând o plată care, după cum se pare, este apoi direcționată către conducerea Statului Islamic.

SUA aplică sancțiuni împotriva unei celule sud-africane a ISIS

La începutul lunii noiembrie, Statele Unite au emis sancțiuni împotriva a patru persoane despre care se presupune că sunt asociate cu liderul unei celule a Statului Islamic din Africa de Sud pentru sprijinirea grupării militante, împreună cu opt companii conexe.

Într-o declarație, Departamentul de Trezorerie al SUA a precizat că vizează persoane care au legătură cu Farhad Hoomer, despre care Washingtonul a afirmat că a condus o celulă a Statului Islamic în orașul Durban de pe coasta de est a Africii de Sud.

Tactici similare folosite de grupările teroriste palestiniene

Gruparea teroristă palestiniană Hamas a folosit anterior tactici similare pentru a ademeni oficiali de securitate israelieni.

Armata israeliană a început mai multe campanii și operațiuni în ultimii cinci ani.

În 2020, Operațiunea Rebound a dejucat o altă tentativă a Hamas de a ademeni soldații israelieni prin folosirea unor fotografii de femei pentru a-i ademeni să descarce viruși pe telefoanele lor. Cu virusul Hamas instalat, grupul terorist avea acces la tot ce se afla pe telefoanele soldaților, inclusiv la fotografiile lor personale.

Într-o altă încercare a Hamas de a fura informații de la funcționari ai instituțiilor de securitate israeliene, o rețea extinsă de profiluri false operată de grupul terorist palestinian a fost descoperită la începutul anului 2022.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro