Reclamă
Reclamă

Veste importantă pentru șoferii care au fost testați pozitiv cu substanțe psihoactive și le-au fost reținute permisele de conducere.

Poliția Română și Ministerul Afacerilor Interne au anunțat că o nouă Ordonanță de Urgență intră în vigoare, care aduce schimbări în privința restituirii permiselor de conducere.

Recuperarea permiselor de conducere

Dacă un șofer a fost testat pozitiv cu substanțe psihoactive și i s-a reținut permisul de conducere, acesta poate avea permisul înapoi în cazul în care analiza probei de sânge arată absența acestor substanțe în organism.

Aceasta este o noutate importantă pentru persoanele testate, deoarece înainte era necesară o soluție de clasare dispusă în faza urmăririi penale pentru a recupera permisul.

Reclamă

Modificări în restituirea și obținerea permisului de conducere

În ședința de Guvern din 10 august 2023, a fost adoptată Ordonanța nr. 29/2023 care aduce modificări în privința restituirii permisului de conducere și obținerii permisului românesc pentru șoferii care au permise eliberate de alte state.
Informații importante pentru toți șoferii din România! Este valabil pentru toți: Ce se întâmplă cu permisul de conducere

Astfel, cetățenii care au permise străine și nu pot să le schimbe cu un permis românesc vor avea posibilitatea să se înscrie la examenul pentru obținerea permisului românesc fără a mai fi nevoie să urmeze o școală de șoferi, cum era prevăzut în legislația anterioară.

După obținerea permisului românesc, permisul străin va fi remis autorităților din țara respectivă, prin intermediul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

De asemenea, persoanele care nu au reședință sau domiciliu în România vor avea posibilitatea de a înmatricula provizoriu un vehicul, cu intenția de a-l înmatricula ulterior în altă țară. Înainte de această modificare, această posibilitate era oferită doar cetățenilor care aveau reședința sau domiciliul în România.

Aceste schimbări aduse de Ordonanța nr. 29/2023 vor simplifica procesul de obținere și restituire a permiselor de conducere pentru șoferii români și vor asigura o mai mare eficiență în gestionarea acestor situații.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro