Pe TikTok a devenit virală povestea a două surori din România.

Deși împart același sânge, femeile se iubesc și formează un cuplu. Cazul a fost prezentat pe micile ecrane acum mai mulți ani de zile, însă internauții se pare că nu au uitat nici acum de cele două femei. 

Acestea declarau că se iubesc și împreună formează o relație, fapt care a fost destul de criticat de către cei de acasă. Iată cum arată și ce declarau în urmă cu mai mulți ani.

,,O să fim împreună toată viața”

Relațiile dintre persoanele de același sex nu au fost acceptate de majoritatea persoanelor. Cazul de față a fost însă și mai controversat, încât cele două femei sunt surori.

Iată ce declara una dintre ele, în urmă cu ceva timp.

,,Eu am făcut primul pas. Recunosc. Da! Și nu mi-e rușine, vreau să știe toată lumea că mie îmi place de sora mea. O iubesc și o să fim mereu împreună, toată viața!”, este declarația uneia dintre cele două surori

@catalin.eremia #foryou???#virallllllllllllll ♬ sunet original – Cătălin.Eremia2001

Care este situația persoanelor din comunitatea LGBTI în România

Tibi Căpudeanu face parte din comitetul de conducere al asociației ACEPT. Acesta a explicat că a fost lansată de Comisia Europeană prima strategie care să asigure egalitatea persoanelor LGBTI.

,,Comisia Europeană a lansat în toamna anului trecut prima strategie pentru asigurarea egalității persoanelor LGBTI. Această strategie este un pas făcut de Uniunea Europeană pentru estomparea decalajelor privind egalitatea și nediscriminarea în statele membre UE în ceea ce privește acceptarea socială a persoanelor gay, lesbiene, bisexuale, transgender și intersex. Dar mai ales în privința cooperării la nivel guvernamental pentru asigurarea unui exercițiu efectiv al drepturilor oamenilor din comunitate.

social media

Această strategie se referă mai ales la domeniile în care Uniunea Europeană are competențe pe care le împarte cu guvernele statelor membre, cum ar fi domeniul liberei circulații, mai ales pentru familiile bazate pe cupluri de același sex, sau în domeniul muncii, ambele esențiale pentru funcționarea Uniunii Europene ca uniune economică și monetară.

De asemenea, strategia se referă și la schimbul de bune practici și cooperare între state pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură, pentru asigurarea unui acces real la servicii de sănătate pentru persoanele transgender și intersex, pentru încurajarea educației incluzive și minimizarea bullying-ului școlar.”, a explicat acesta, potrivit dw.com.