Iraq o oprit internetul miercurea aceasta pentru 70% din teritoriul țării, blocând multiple site-uri social media în încercarea de a preveni protestele anti-corupție.

Rețele precum Facebook, WhatsApp, Twitter și Instagram au fost imposibil de accesat de către locuitorii Iraqului.

Bagdad, capitala țării, este în prezent asaltat de proteste violente ale populației în legătură cu corupția guvernului și starea groaznică a serviciilor publice.

Soluția de a tăia accesul populației la internet este o modalitate folosită foarte des de către guvernele țărilor care se confruntă cu proteste, în special pentru că în acest fel îngreunează organizarea maselor de oameni.

În urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de apărare ale Iraqului au fost înregistrate 13 persoane moarte, iar numărul persoanelor rănite a depășit sutele deja.

Prim-ministrul Iraqului, Adil Abdul Mahdi a impus o ordnonanță de urgență prin care a interzis accesul persoanelor în Bagdad, oprind circulația vehiculelor și lăsându-i pe cei care deja se aflau acolo blocați în oraș.

Protestele nu sunt însă izolate în capitală, tot mai mulți oameni ieșind în stradă în orașe precum Nasiriyah, Amara și Hilla. La fel ca și în Bagdad, accesul și părăsirea orașului au fost oprite.