Un comandant al Gărzilor Revoluționare Iraniene a avertizat că Iranul ar putea revizui doctrina sa nucleară ca răspuns la amenințările provenite din partea Israelului împotriva instalațiilor sale nucleare. Declarația a fost făcută de Ahmad Haghtalab, responsabil cu securitatea nucleară, într-o declarație pentru agenția de presă de stat Tasnim, evidențiind tensiunile crescute dintre cele două națiuni.

Haghtalab a specificat că în cazul în care „regimul sionist” va efectua acțiuni împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului, Teheranul va răspunde „cu siguranță și categoric cu rachete avansate împotriva site-urilor nucleare” ale Israelului. El a adăugat că Israelul trebuie să fie conștient că instalațiile sale nucleare „au fost identificate” și că Iranul este pregătit pentru acțiune, reiterând că „degetul nostru este pe trăgaci”.

Subliniind seriozitatea poziției Iranului, comandantul a reamintit că liderul suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei, are ultimul cuvânt în ceea ce privește programul nuclear al națiunii, care a fost frecvent subiect de controversă pe scena internațională. În timp ce lideri occidentali speculează că programul Iranului are scopuri militare, Teheranul susține că dezvoltările sale nucleare sunt strict pentru scopuri pașnice.

Aceste comentarii intervin în contextul în care un fost oficial al Mossadului, Zohar Palti, a declarat pentru Sky News că atacarea instalațiilor nucleare ale Iranului este o opțiune considerată de Israel ca răspuns la un recent atac. Astfel, schimbul de declarații subliniază escaladarea tensiunilor în regiune.