De la debutul pandemiei de coronavirus Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, sfidează autoritățile. El continuă să o facă și în prezent, deși a avut de suferit din cauza asta.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a fost amendat de oamenii legii pentru că nu a respectat măsura carantinei. El primise încă o amendă dimineață, în timp ce oficia o slujbă religioasă.

Mai clar, IPS Teodosie trebuia să stea în carantină. Cu toate acestea, arhiepiscopul Tomisului a fost găsit de oamenii legii la o manifestare dedicată Zilei Unirii Principatelor. Din acest motiv, el a primit o amendă de 1.000 de lei. De asemenea, Teodosie a primit și în cursul zilei de luni dimineață o amendă de 1.000 de lei, tot pentru nerespectarea carantinei.

1. Nimeni nu îl oprește pe IPS Teodosie

“Astăzi, în jurul orei 11.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanţa, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a transmis IPJ Constanţa.  

Conform programului oficial al Arhiepiscopiei Tomisului, la ora 10:45, Teodosie a participat la o manifestare culturală dedicată Zilei Unirii Principatelor, pe faleza Cazinoului.

El se află în carantină, începând din data de 21 ianuarie, deoarece intrase în contact cu persoană infectată cu COVID-19.

2. IPS Teodosie, „dușmanul” pandemiei de coronavirus

IPS Teodosie a avut de la debutul pandemiei de coronavirus ceva împotriva oricăror măsuri de restricție luate de autorități. De asemenea, el a făcut o mulțime de declarații controversate despre vaccinul anti-COVID. Mai mult, Teodosie nu a respectat niciodată măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În noiembrie 2021, IPS Teodosie spunea că cel mai bun vaccin este Sfânta Împărtășanie. De asemenea, el preciza că nu este deloc de acord cu introducerea certificatului verde obligatoriu. Cât despre preoții care au murit de COVID, Teodosie spunea că aceștia nu au slujit în biserică zi de zi, așa cum ar fi trebuit.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.