Continuă dezvăluirile în cazul dublului asasinat de la Iași. Trupurile neînsuflețite ale celor două victime au fost descoperite pe 10 decembrie 2021, într-un casă aflată într-un cartier rezidențial al orașului. 

Acum, la aproape o lună de la crimă, Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană care este bănuit că ar fi autorul dublului asasinat de la Iași vine cu o teorie șocantă.

Ipoteză șocantă în cazul dublului asasinat de la Iași. Declarațiile avocatei principalului suspect al crimei

Concret, avocata spune că cele două victime din vila de pe Moara de Vânt nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit. Mai mult, Raluca Andrei susține că persoana sau persoanele care au comis crimele par că știau foarte bine ce fac.

„În zona complexului rezidențial (de pe Moara de Vânt – n.r.) există camere de supraveghere. Cu siguranță pe acele camere se văd persoanele care au trecut pe acolo și pe care vecinii le descriu, dar și cu ce haine era îmbrăcat clientul meu. Se va vedea foarte clar cu ce haine a mers prin oraș, pe unde a fost.

Au fost audiați toți vecinii, au fost audiați colegii și apropiații, au fost audiați prietenii lui Youssef, au fost audiate rudele fetei.

E vorba despre aproximativ 20-30 de persoane. Au fost audiați și șoferi de taxi, toate persoanele care ar fi putut să aibă vreo tangență cu persoanele respective. De altfel, declarațiile date de doi vecini sunt foarte importante și relevante pentru situația noastră.

Trebuie să așteptăm probele ADN, care cred eu că vor lămuri cauza. Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba, numai că ei ar trebui să caute în istoricul victimei și ar trebui să caute arma crimei, pentru că este o chestie total atipică: și zonele în care s-a lovit!

Păi, un om de-al nostru ia un cuțit și îi dă în gât, în burtă, în pneumo-torax. Aia este o chestie atipică și nu e cuțit cu ce s-a dat!

Sunt leziuni în zona cervicală, preponderent, și-n zona mâinilor. Ok, te-ai apărat, dar a fost o manieră atipică de a ucide. Nu e o manieră tipică pentru o persoană care nu a mai ucis pe nimeni! Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei”, a spus avocata Raluca Andrei potrivit BZI. 

Ipoteză șocantă în cazul dublului asasinat de la Iași. Victimele nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit: „A fost o manieră atipică de a ucide”
Captură TV

Iubita principalului suspect din cazul dublului asasinat de la Iași a fost audiată și ea

Mai mult decât atât, avocata suspectului din cazul dublului asasinat de la Iași a mai precizat și că iubita lui Ahmed Sami El Bourkadi a fost audiată și ea. Anchetatorii cu consideră ca ea ar fi fost implicată în crime.

„Prietena clientului meu nu este suspectată că ar fi fost implicată. Cel mult că, dacă dânsa ar fi cunoscut că el ar fi comis vreo faptă și l-ar fi ajutat, cu privire la acest aspect, deci favorizarea făptuitorului, dar ea nu a avut vreo implicare în acest asasinat și se pare că nici el.

Ea a fost audiată când a fost adusă în țară, când a fost efectuată percheziția domiciliară. Ea nu este și nici nu a fost vreun moment suspectată că ar fi fost implicată în… «minunea» asta!

Apartamentul în care stăteau clientul meu și prietena lui a fost predat proprietarului și acum e fiecare pe cont propriu. Ea și-a găsit o altă locație”, a subliniat avocata Raluca Andrei, potrivit aceleași surse.