Într-un nou episod tensionat al raporturilor dintre Iran și Iordania, aceasta din urmă a confirmat oficial că a ajutat la interceptarea dronelor cu care Iranul a atacat Israelul. În urma acestor acțiuni, Ministerul Afacerilor Externe din Amman a convocat pe ambasadorul Iranului în Iordania, duminică, ca răspuns la "declarațiile ofensive" ale Teheranului.

Într-un comunicat guvernamental, Iordania a anunțat că forțele sale armate au interceptat și neutralizat aparate de zbor care au încălcat spațiul său aerian în timpul unui atac îndreptat către Israel. Fără a înregistra răniți, resturile acestor drone au fost găsite în mai multe locații pe teritoriul țării. Guvernul de la Amman a subliniat că "va face față oricărei amenințări sau încălcări ce pune în pericol securitatea și siguranța țării, a cetățenilor săi, a spațiului său aerian și a teritoriului său, indiferent de unde provine aceasta și cu toate mijloacele disponibile".

Pe fondul acestui eveniment, relațiile dintre Iordania și Iran s-au deteriorat considerabil, marcând un punct de tensiune regională. În contextul atacurilor asupra Israelului, Teheranul a avertizat că va ținti țările care susțin Israelul, menționând specific Iordania ca următoarea lor țintă. Aceasta reflectă un climat de încordare crescută în regiune, în special în lumina protestelor recente din Iordania împotriva Israelului și a tentativelor Iordaniei de a-și menține relațiile cu Occidentul, evitând în același timp conflictele directe cu Iranul.