Reclamă
Reclamă

Soții Ionela și Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, vor purta drapelul României la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris din acest an, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR). Cei doi au împreună șapte ediții de Jocuri Olimpice și au devenit modele pentru generații întregi de canotori. Conform COSR, Ionela este „focul” și Marius este „apa” în familia lor.

Împreună au adunat 19 medalii la marile competiții. Ionela Cozmiuc a obținut 8 medalii în carieră, fiind triplă campioană mondială și triplă campioană europeană. A participat la două ediții de Jocuri Olimpice: Rio 2016 și Tokyo 2020. Marius Cozmiuc are în palmares 11 medalii, este dublu campion european și campion mondial, precum și vicecampion olimpic la Tokyo 2020. El a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020.

„Este una dintre cele mai fericite zile din viața noastră! E greu să povestești despre mândria de a fi român, noi o simțim și o trăim zi de zi. Suntem onorați până la lacrimi și, în același timp, credeți-ne, vom fi și mai buni la Jocuri. Pentru că este vorba de România și asta rimează cu mândria!”, au declarat Ionela și Marius Cozmiuc.

Reclamă

Ionela Cozmiuc a obținut 3 medalii de aur la Campionatele Europene de la Szeged 2024, Bled 2023 și München 2022, precum și un bronz la Poznan 2020. La Campionatele Mondiale, a câștigat 3 medalii de aur la Racice 2022, Plovdiv 2018 și Sarasota 2017, precum și un bronz la Linz 2019. În ceea ce privește Jocurile Olimpice, ea a participat la edițiile de la Rio 2016 și Tokyo 2020.

Marius Cozmiuc a câștigat 2 medalii de aur la Campionatele Europene de la München 2022 și Poznan 2020, 5 medalii de argint și un bronz. La Campionatele Mondiale, a obținut o medalie de aur la Racice 2022 și una de argint la Plovdiv 2018. La Jocurile Olimpice, pe lângă participările la Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020, va concura și la Paris 2024.

Comitetul Executiv (ComEx) al COSR a validat astăzi participarea celor 107 sportivi ai TEAM ROMANIA, care vor concura în 18 sporturi diverse, printre care atletism, box, canoe, ciclism, gimnastică și înot. Echipa este una diversificată, incluzând sportivi de top precum David Popovici la înot și Delvine Relin Meringor la maraton.

Astfel, delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris va fi reprezentată cu mândrie de doi dintre cei mai titrați canotori ai țării, Ionela și Marius Cozmiuc, care vor avea onoarea de a purta drapelul la Ceremonia de Deschidere.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro