Ion Țiriac, cunoscut om de afaceri și fost sportiv, i-a luat apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj în care a fost implicată. De-a lungul timpului în care Simona Halep s-a confruntat cu aceste acuzații, Țiriac a sărit în apărarea sportivei.

El susține că sportiva este o victimă și că situația se complică din cauza modului în care au acționat anumite persoane din presă. De asemenea, Ion Țiriac consideră că există o singură greșeală pe care Simona a făcut-o și anume că nu și-a verificat personal lista medicamentelor interzise.

Ion Țiriac afirmă că Simona Halep este nedreptățită în cazul de dopaj

Ion Țiriac a declarat că situația Simonei Halep este una nedreaptă și că ea este victimă a unei companii care a fabricat un supliment contaminat. Miliardarul susține că sportiva este nevinovată și că ar fi trebuit să primească sprijin în loc să fie suspendată pentru patru ani.

Omul de afaceri, Ion Țiriac subliniază că Simona Halep are o singură vină, aceea că nu și-a verificat personal lista de medicamente și că echipa ei ar fi trebuit să justifice modul în care i-a oferit suplimentul respectiv.

„Cu Simona Halep se complică treburile şi mai mult începe ea să aibă dreptate decât altcineva. De ce? Uite acum ce a făcut GSP cu doi jurnalişti, trimiţându-i acolo (n.r. – în Canada), ce au aflat şi pe lângă asta, după aia s-au închis toate acestei căi care puteau fi atacate, au fugit toţi ca şobolanii. De ce? Unde? Ea are o singură vină, părerea mea. Faptul că nu a verificat ca echipa ei să îi scrie lista aia de medicamente ce a luat acolo, cum a făcut Andreea Răducanu. Aici, echipa ei trebuia să justifice de ce i-a dat, cum i-a dat şi aşa mai departe. Nu poţi să-mi spui că vineri e negativă şi luni e pozitivă, iar comisia asta care a judecat-o să spună `suntem de acord că a fost viciată”, a spus Ion Ţiriac pentru Antena Sport.

GSP dezvăluie detalii despre investigația în cazul de dopaj al Simonei Halep

Publicația GSP a trimis o echipă în Canada pentru a investiga cazul de dopaj al Simonei Halep. Aceasta a discutat cu Kostas Koveos, un reprezentant al companiei Quantum Nutrition, responsabil de afacerile conduse de fratele acestuia, John Koveos.

Însă, în următoarea zi, compania a refuzat să mai ofere informații și a închis ușa în fața jurnaliștilor. Aceste informații dezvăluie că există aspecte neclare în acest caz și ridică mai multe semne de întrebare.

Reamintim că Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, iar decizia instanței a fost una dură: suspendare timp de patru ani. În urma acestei decizii, Simona Halep a spus că este dezamăgită și a anunțat că va ataca decizia la TAS. De asemenea, sportiva a ales să dea în judecată și compania care a produs suplimentul alimentar care ar fi contaminat-o pe Halep.