Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a fost prezent la Cluj pentru disputele dintre România și Rusia privind clasarea la Cupa Federației. Acesta a vorbit despre viitorul tenisului din România și ce prevede el pentru acest sport.

„Asta e echipa României de Fed Cup și, cu toată responsabilitatea, spun că, dacă nu se iau măsuri imediat, tenisul va muri la fel ca gimnastica! O să dispară! Nu văd nicio șansă în lumea asta să facă cineva ceva, pentru că nimănui nu-i pasa. Nu e trist că nu vor, ci că nu le pasă. Pentru că prin sport salvezi tineretul. După Simona Halep e Sahara, e deșert. E trist, dar e adevărat. Timp de 30 de ani, cu sportul s-a făcut genocid. Tot ce s-a câștigat la Sydney și Atena a fost moștenirea lui Ceaușescu”, a relata Tiriac pentru ProSport.

„Mai mult decât atât, handicapații de la Federația Internațională au vândut și această competiție fără să își dea seama! Cum poți să joci 12 echipe de fete, într-o săptămână, în același club?! Unde ai 12 vestiare?! Unde ai destule terenuri, dacă fiecare echipă are minimum 4 jucătoare, vreo 50 în total, să se antreneze în fiecare zi? Experiența Cupa Davis, la cel mai mare club din Europa, cel de la Madrid, al meu, a arătat asta. Parcă era un camp de refugiați, cu toate closetele închiriate și toate automobilele alea în care aveau câte un dus înăuntru ca să se spele o echipă! 17 spectatori la meciul Croatia – Argentina… Domnilor, totul se rezumă la bani!” a adăugat miliardarul român.

Share.