Celebrul om de afaceri, Ion Țiriac, a vorbit despre războiul din Ucraina și a dezvăluit ce ar face el pentru a pune punct acestei adevărate tragedii.  

Afaceristul Ion Țiriac spune că este îngrijorat de ceea ce se întâmplă în lume din punct de vedere financiar din cauza războiului care are loc la granișa României. Oficialul este de părere că acest război, nu își are locul în secolul ăsta.  

Ion Țiriac: Războiul din Ucraina nu își are locul

„Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva”, a mai spus omul de afaceri.  

Țiriac spune că este nemulțumit de modul în care este gestionat războiul din Ucraina. Acesta consideră că toate sancțiunile oferite Rusiei, se întorc împotriva noastră. Pe lângă decesele care au loc zi de zi, spune Țiriac, mai este și problema economică.   

Ion Țiriac a explodat! Ce ar face omul de afaceri pentru a opri războiul din Ucraina
social media

Țiriac: Sancțiunile date Rusiei se întorc la noi

„Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic. Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine”, a declarat Țiriac.  

Omul de afaceri spune că dacă mâine ar fi „împăratul Europei”, ar aduna toate națiunile și ar pune toți președinții la masă. Apoi ar începe să discute cu ei și să găsească soluții despre rezolvarea acestei situații teribile.   

Țiriac: Am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe…

„Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe … uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede”, a declarat Ion Țiriac.  

Pe 24 februarie 2022, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a dat ordin trupelor militare să invadeze Ucraina. Din nefericire pentru oligarhul rus, războiul nu s-a terminat atât de repede cum se aștepta. Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a refuzat să părăsească țara și a luptat cot la cot cu toți bărbații ucraineni.  

Invazia Rusiei a provocat criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, peste 10,3 milioane de ucraineni fugind din țară și o treime din populație fiind strămutată. Invazia a provocat, de asemenea, penurie de alimente la nivel mondial.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.