Liderii lumii, ai NATO și ai Uniunii Europene au avut o întrevedere departe de ochii camerelor de luat vederi. Subiectul principal a fost agresiunea pornită de Rusia asupra Ucrainei. Președintele Iohannis a adus în discuție și atacurile recente de lângă granița României.

Klaus Iohannis și Joe Biden, discuție de ultimă oră despre atacurile Rusiei

Războiul din Ucraina, care se desfășoară deja de mai bine de un an și jumătate, a adus la aceeași masă liderii lumii. La întâlnire au participat atât Joe Biden, cât și președintele Klaus Iohannis.

Șefii de stat și reprezentanții au discutat despre ajutorul pe care trebuie să-l ofere în continuare Occidentul Kievului, în contextul în care Rusia continuă atacurile.

Scopul discuțiilor a fost găsirea unor soluții prin care să fie descurajată Moscova să continue războiul.

Klaus Iohannis a solicitat liderilor prezenți la întrevedere intensificarea eforturilor pentru asigurarea apărării pe Flancul Estic și la Marea Neagră. În acest sens, a subliniat cât de importante sunt sistemele de detectare a dronelor, dar și sporirea apărării aeriene în regiune.

Ce s-a vorbit despre atacurile din apropierea graniței României și dronele prăbușite

Președintele României a adus în discuție și atacurile recente efectuate de Rusia asupra porturilor Ucrainene din apropierea graniței cu țara noastră. Mai multe fragmente de drone au ajuns pe teritoriul țării noastre, iar viața a devenit un calvar pentru locuitorii din apropiere de frontiera din Tulcea.

Iohannis a catalogat aceste atacuri drept crime de război, care trebuie oprite. În plus, el a explicat că scopul din spatele lor este distrugerea depozitelor de cereale și infrastructura critică de aprovizionare, afectând și transportul pe Dunăre.

Nu în ultimul rând, liderul de la Cotroceni a prezentat aliaților și celorlalți lideri mondiali măsurile care au fost luate de autoritățile române. Președintele a mulțumit NATO, precum și Statelor Unite ale Americii și altor aliați pentru ajutorul oferit în acest sens.

Pe această cale, Klaus Iohannis a dat asigurări că România va continua să sprijine eforturile Ucraine cu tot ce-i stă în putere. Amintim că până acum, Bucureștiul a păstrat tăcerea în ceea ce privește felul în care țara noastră a ajutat.