Reclamă
Reclamă

Marcel Ciolacu poartă la Bruxelles discuții cruciale pentru banii românilor. Pe listă ar fi și creșterea TVA-ului, pe care Comisia Europeană o susține. Președintele Iohannis a spus care este poziția sa față de această majorare, care ar afecta pe toată lumea.

TVA-ul ar putea crește la 21%

Marcel Ciolacu, premierul României, a plecat miercuri, 31 august, la Bruxelles. Prim-ministrul poartă discuții cruciale cu Comisia Europeană, care vor impacta puternic bugetul de stat și românii din toată țara.

Pe masă este și pachetul de măsuri fiscale plănuit de Executiv, care ar urma să reducă cheltuielile de la bugetul de stat și să acopere deficitul bugetar.

O măsură controversată este cea a creșterii TVA-ului. În prezent, acesta are valoarea de 19%, dar Comisia Europeană sugerează că este mult prea puțin. Și că Guvernul ar trebui să majoreze valoarea acesteia la 21%. Însă acest lucru ar însemna că Ciolacu și-ar încălca promisiunea, prin care și-a asumat că românii de rând nu vor afectați de măsurile fiscale.

Reclamă

Iohannis, anunț despre creșterea TVA-ului în România

Klaus Iohannis a vorbit și el recent despre acest subiect care i-a pus pe jar pe oameni. Președintele susține că a discutat cu premierul chiar înainte ca acesta să meargă la Bruxelles. Iar din punctul său de vedere, majorarea TVA-ului nu este o soluție.

Iohannis a explicat că ar putea fi o variantă pe termen scurt, însă doar la anumite categorii de servicii și produse și doar după consultarea experților în domeniu. Șeful de stat spune că el nu susține o astfel de măsură și nu crede că va avea un impact pozitiv.

Creșterea TVA-ului sau scăderea TVA-ului au mai fost discutate în foarte multe rânduri în ansamblu, acum nu cred că este o soluție., a declarat Iohannis.

În plus, președintele spune că Guvernul ar trebui să apeleze la altă soluție. Și anume creșterea de colectare a taxelor și impozitelor, care sunt principala sursă de finanțare pentru bugetul de stat.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro