Ioana Ginghină a vorbit recent, despre relația pe care o are cu fiica sa, Rux. Rux este o adolescentă în vârstă de 13 ani, care i-a schimbbat radical viața Ioanei.

Ioana Ginghină a mai trecut prin două mariaje eșuate. Însă, din ultima ei căsnicie a rezultat Rux. Fiica sa are 13 ani, iar Ioana susține că Rux i-a schimbat complet viața.

Acum că este o mamă singură, actrița se împarte între viața profesională și cea personală.

social media

Ioana Ginghină, un părinte modern pentru fiica sa, Rux

Pe lânga relația mamă-fiică pe care Ioana o are cu fiica sa Ruxandra, ele sunt și cele mai bune prietene. Actrița încearcă să îi devină adolescentei cea mai bună prietenă și vrea ca tot ce are pe suflet să-i povestească fără scrupule.

Pentru a putea avea înceredere una în cealaltă și pentru a nu exista secrete, Ioana Ginghină a găsit soluția ideală pentru a o educa pe Rux. Recent, actrița a fost criticată de către internauți. Ea a lăsat-o pe fiica sa să se vopsească. Mai mult, vedeta a ținut să precizeze că are o relație sănătoasă copil-părinte.

Pentru că metodele ei dau roade în familia sa, Ioana Ginghină le-a împărtășit internauților câteva idei pentru a nu da greș în relația cu un adolescent.

Totodată, ea mai subliniază și faptul că la fel de importante sunt susținerea și ajutorul pe care un adolescent trebuie să le primească din partea unui părinte.

„Ai un adolescent acasă care nu vrea să se deschidă? Nu ești singurul părinte care trece prin asta. Acum o săptămână am fost cu Ruxandra, așa ca fetele, la tuns și vopsit. Reacțiile au fost “ai lăsat-o să se vopsească”. Da, am lăsat-o pentru că vreau să am o relație deschisă și apropiată cu adolescenta mea. Așa că, sunt lucruri care se negociază și lucruri care nu se negociază. Putem face șuvițe, nu putem chiuli de la școală fără motiv și lista poate continua. Iată câteva metode de a deschide sufletul unui adolescent:

– Ascultă mai mult, vorbește mai puțin/ Nu judeca/ Nu faceți presupuneri/ Creați o comunicare deschisă/ Ajutați-i să dezvolte mecanisme sănătoase de viață/ Dă-le aprobarea ta/ Descrie-le viața ta de adolescent/ Nu transforma totul într-o lecție/ Vorbește despre greșelile tale/ Fii acolo pentru ei în momentele grele”, a scris Ioana Ginghină pe blogul său.