Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a subliniat rolul crucial al investițiilor în dezvoltarea României, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara.

În ultimii doi ani, țara noastră a beneficiat de investiții în valoare de peste 35 de miliarde de euro, sumă provenită atât din bugetul de stat, cât și din fonduri europene.

Manifestându-și mândria pentru progresele în domeniul infrastructurii aeroporturilor, ministrul a specificat că suma de 400 de milioane de euro a fost alocată acestei zone. El a notat că în timpul mandatului său ca Ministrul Fondurilor Europene, 72% din această sumă a fost cheltuită în partea finală a anului 2023.

Conform lui Câciu, investițiile în infrastructura majoră reprezintă un alt domeniu de interes, având contracte în derulare de 16 miliarde de euro pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) și proiecte depuse în valoare de 12 miliarde de euro pentru Politica Nouă de Coeziune.

Ministrul a reiterat importanța finanțării europene în dezvoltarea României, evidențiind beneficiile apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană pentru economie și cetățeni.