Două educatoare dintr-o grădiniță din Ploiești au fost suspendate ca urmare a unor acuzații privind tratamentul abuziv aplicat copiilor pe care îi aveau în grijă.

Comportamentul acestora, describi ca fiind revoltător de către directoarea instituției, a declanșat o serie de investigații din partea mai multor autorități.

O înregistrare audio difuzată în spațiul public a relevat cum cele două femei ridică vocea, jignesc și amenință copiii, determinându-i pe unii dintre aceștia să dezvolte coșmaruri și o teamă pronunțată față de grădiniță. Directoarea grădiniței, Elvira Soare, a menționat, „Colegele au folosit un ton puțin neadecvat,” subliniind necesitatea unei analize detaliate a înregistrărilor.

În urma acestor dezvăluiri alarmante, o anchetă internă a fost inițiată la nivelul grădiniței, alături de investigații suplimentare conduse de Poliție, Protecția Copilului din cadrul DGASPC Prahova, și Biroul de siguranță școlară. O ședință a Consiliului de Administrație urmează să decide asupra sancțiunilor aplicabile educatoarelor, cea mai severă fiind suspendarea dreptului de a preda.