Reclamă
Reclamă

Invazie de alge pe litoralul românesc

Grămezi uriașe de alge marine au fost aduse pe plajele din mai multe zone de pe litoralul românesc, inclusiv Constanța, Mamaia, Năvodari și sudul litoralului. Algele au început să apară încă de la sfârșitul săptămânii trecute, creând disconfort pentru turiști.

Mulți turiști, veniți din diferite colțuri ale țării pentru a-și petrece vacanța la mare, exprimă dezamăgire față de această situație. „Ne-am dorit o vacanță liniștită, dar algele ne strică toate planurile. Nu ne mai putem bucura de plajă și de apă” a declarat un turist din Brașov. Deși unii evită să intre în apă din cauza algelor, alții își fac curaj și trec de covorul de plante marine pentru a se bucura de mare.

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au anunțat că vor continua să strângă algele aduse de valuri, dar avertizează că acestea vor reapărea cel mai probabil la mal. Aceasta este o problemă recurentă la începutul sezonului estival, atunci când algele marine sunt aduse din larg de curenții marini și de valuri.

Reclamă

„Vom continua acțiunile de curățare a plajelor, însă este posibil ca algele să tot reapară din cauza condițiilor naturale. Este un fenomen temporar, dar care necesită intervenții constante pentru a asigura confortul turiștilor”, a declarat un reprezentant al ABADL.

De la începutul sezonului estival până în prezent, muncitorii de la Apele Române au strâns aproximativ 800 de tone de alge de pe plajele de pe litoralul românesc. Acțiunile de curățare necesită resurse considerabile și sunt realizate în mod regulat pentru a menține plajele cât mai curate și accesibile pentru turiști.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro