Biscuiții de casă, un deliciu simplu de preparat acasă, pot fi opțiunea ideală pentru o gustare dulce realizată prin metode tradiționale. Rețeta propusă, care conține ingrediente comune și demersuri ușor de urmat, poate fi realizată chiar și de cei care nu sunt familiarizați cu lumea culinară.
Ingredientele necesare pentru prepararea biscuiților de casă sunt: 250 g zahăr pudră, 3 pliculețe zahăr vanilat, 210 g făină, coaja rasă de la o lămâie, puțină sare, 4 ouă și 125 g unt proaspăt sau untură.
În ce privește modul de preparare, în primul rând este necesară pregătirea tăvii, care se tapetează cu unt și cu făină sau, dacă se dispune de hârtie specială de copt, se folosește aceasta. Separat, într-un bol se pune untul și se amestecă cu zahărul până ce obținem o cremă foarte fină. Peste această cremă spumoasă se adaugă zahărul vanilat sau esența de vanilie, coaja de lămâie, praful de sare și, la final, se adaugă făina, amestecându-se încet.
După prepararea compoziției, aceasta trebuie lăsată la frigider timp de 10 minute, timp în care cuptorul poate fi încins la o temperatură de 160 de grade. Este recomandat ca biscuiții să fie copți la această temperatură pentru a evita arderea lor și pentru a obține un rezultat delicios.
Când coca este gata, se întinde cu ajutorul unui sucitor și se decupează formele dorite. După coacere, biscuiții se lasă să se răcească și apoi se pudrează cu zahăr sau se stropesc cu ciocolată topită.
Această rețetă de biscuiți de casă este o invitație la redescoperirea plăcerii de a pregăti, acasă, gustări delicioase, cu un gust autentic, care să ne răsfețe și să ne aducă aminte de bucataria bunicii.