Treizeci și cinci de case din Mansfield au fost evacuate după ce ploile abundente au provocat o alunecare de noroi în această seară.

Poliția din Nottinghamshire a fost chemată la Bank End Close, alături de serviciul de pompieri și Mansfield District Council chiar înainte de ora 17:00, în urma îngrijorărilor pentru siguranța persoanelor care locuiesc în case.

Keeley Stovell, managerul „Browns Bar and Bistro”, a declarat pentru Nottinghamshire Live : „Partea de sus a malului a coborât împreună cu copacii. A acoperit grădinile din spate ale oamenilor. Acesta a trecut peste garduri de șase metri. Poliția și pompierii au evacuat oamenii din casele lor, este un pic instabil, mai ales cu prognoza de ploaie pentru diseară. Îmi pare rău pentru cei care s-au întors de la serviciu și nu au mai găsit nimic. Familiile au fost mutate din casele lor pentru noaptea.”

Poliția Sheffield a confirmat că cei care se aflau la cumpărături erau ținuți în interiorul Meadowhall pentru a-i feri de inundații. În jurul orei 20.30, persoanelor li s-a permis să ajungă la mașini și să se îndrepte spre casă după ce traficul s-a ușurat, dar șoferii sunt în continuare sfătuiți să evite zona.