Introducerea gramaticii în liceu

Reclama

Reclama

De ceva timp există numeroase discuții cu privire la schimbările care se propun ci privire la școala românească. Este un bun prilej pentru a susține conitinuarea studierii gramaticii în perioada liceului. Pănă în clasa a VIII a elevii din generală își pun bazele elementelor care țin de gramatică, cu ajutorul profesoriilor și a studiului de acasă dar aceste lucruri se opresc când vine vorba de perioada liceului.

Acest lucru nu aduce niciun beneficiu elevilor, continuarea învățării gramaticii ar trebui să existe și în perioada liceului când toate aceste cunoștiințe ar trebui să se rafineze și limba română să fie cunoscută de toți. Deoarece în liceu nu se mai face gramatică, foarte puțini elevi aleg să își continue aprofundarea acestei materii, restul ajungând să o ignore. Utilitatea gramaticii se poate dovedi simplu, existând numeroase argumente pentru a dovedi acest fapt.

Reclama

În primul rând, scrierea și vorbirea corectă presupun cunoașterea și aplicarea unor reguli gramaticale. Gramatica te ajută să gândești și să te exprimi logic, iar cunoscuta problemă a scrisului cu un „i” sau „ii” nu ar mai exista sub semnul întrebării.

Acestea sunt doar puține dintre problematica pusă de către limba și literatura română. De aceea introducerea gramaticii în liceu ar aduce un mare beneficiu tuturor elevilor din școala românească.

Advertisement
loading...

ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii