Circulația metroului pe Magistrala 1 a fost afectată joi seară, ca urmare a unui incident grav în care un călător a căzut pe șine în stația de metrou Obor, incident ce a determinat o posibilă tentativă de suicid. Evenimentul a avut loc în jurul orei 19:00, afectând direct traficul trenurilor de metrou în direcția Gara de Nord. Metrorex a făcut apel imediat la serviciile SMURD pentru intervenție, conform unui comunicat oficial.

Din cauza acestui incident, circulația trenurilor de metrou a fost adaptată temporar la un sistem pendulă între stațiile Dristor și Iancului, respectiv între Ștefan cel Mare și Republica, fiind complet întreruptă în stația Obor. Metrorex a anunțat că această măsură rămâne valabilă ‘până la finalizarea intervenției organelor abilitate’.

Ca răspuns la incident, Metrorex a anunțat de asemenea inițierea unei anchete interne pentru a investiga circumstanțele exacte ale nefericitului accident. Autoritățile urmează să stabilească detaliile legate de cauza acestui incident și măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de evenimente pe viitor.