Reclamă
Reclamă

Fenomenele meteorologice intense care au lovit Capitala recent au dus la numeroase intervenții, conform declarațiilor făcute de Primarul Nicuşor Dan. În urma vântului puternic, pompierii bucureșteni au fost solicitați la 288 de cazuri până marți seara, pentru a gestiona situații precum: copaci căzuți pe carosabil sau peste autoturisme, elemente din tablă desprinse din acoperișuri, cazuri de tencuială desprinsă și acoperișuri afectate. Printre cele mai frecvente incidente se numără căderile de copaci și desprinderile de elemente din construcții, cu un total de 131 de astfel de cazuri.

Primarul Capitalei a atribuit gravitatea situației actualei intensificări a fenomenelor meteorologice, dar a menționat și progresele realizate în mandatul său privind relocarea cablurilor în subteran, ca măsură de prevenție. „Asta este o problemă cu care se confruntă toate orașele din lume. Trebuie să ne obișnuim cu toții că nu mai este clima pe care am avut-o acum 20-30 de ani,” a afirmat Nicuşor Dan. În doar trei ani, conform edilului, s-au relocat în subteran cabluri de pe o distanță de 1.000 de kilometri, în comparație cu 1.200 de kilometri în precedenții 12 ani.

Problema căderii copacilor, frecvent întâlnită în incidentele cauzate de vânt, este amplificată de lucrările urbane care uneori afectează rădăcinile acestora. „Sunt copaci la care nu poți să îți dai seama, pentru că se fac fel de fel de lucrări; nu există foarte mare grijă de a nu tăia rădăcinile,” a explicat Primarul, subliniind dificultatea anticipării prăbușirii acestora.

În concluzie, vântul puternic din Capitală a pus în evidenţă provocările cu care se confruntă administrația locală, între care intensificarea fenomenelor meteorologice și gestionarea infrastructurii urbane. Eforturile de prevenție, inclusiv accelerarea mutării cablurilor în subteran, continuă să fie o prioritate pentru Primăria Capitalei, în contextul adaptării la noua realitate climatică.

Reclamă

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro