O acțiune de pregătire a salvamontiștilor desfășurată în Munții Făgăraș s-a transformat brusc într-o intervenție de salvare când participanții la curs au auzit strigăte de ajutor venind din zona unui perete muntos, sub vârful Vânătoarea lui Buteanu.

Salvamont România a raportat că un turist străin a fost cel care se afla în dificultate în urma acestui incident neașteptat.

În urma auzirii strigătelor, echipa de salvamontiști a întrerupt imediat activitatea de pregătire și a organizat rapid echipa de intervenție. O echipă de prim răspuns s-a deplasat fără întârziere la locul indicat pentru a face o evaluare inițială a situației. Între timp, restul salvamontiștilor s-au ocupat de pregătirea echipamentului de prim ajutor si targa de recuperare, evaluând totodată și traseul prin care victima urma să fie transportată spre zona Bâlea pentru asistență medicală.

Activitatea de salvare a implicat eforturi conjugate din partea salvamontiștilor proveniți din diverse județe, printre care Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Brașov, Bihor, Mureş, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia și Zărnești, demonstrând astfel nivelul înalt de colaborare și pregătire al serviciilor de salvamont din România. Importanța exercițiilor de pregătire a fost evidențiată prin această intervenție neplanificată, care a permis salvarea rapidă a unui turist aflat într-o situație critică.