Anton Achiței este un cântăreț celebru de muzică populară care s-a cazat la un hotel din Suceava pe data de 28 noiembrie pentru a înregistra câteva melodii într-un studio din oraș în următoarea perioadă.

Acesta a luat o decizie crucială în noaptea de 29 spre 30 noiembrie. A mers la baia din camera sa, a luat o lamă și și-a aplicat singur tăieturi pe încheietura și antebrațul mâinii stângi. A doua zi, speriat de ceea ce a făcut, și-a sunat un prieten povestindu-i toată întâmplarea și cu ultimele puteri, a alarmat recepția hotelului.

Echipajul de la salvare a ajuns în timp util, reușind astfel să îl stabilizeze pe bărbat și să îl ducă la spital pentru a fi tratat pentru rănile sale.

Nu se cunosc încă motivele gestului său necugetat, dar anchetatorii au declarat că ne vor ține la curent cu starea de sănătate a artistului dar și cu alte detalii care vor ieși la iveală în urma anchetei.

Anton Achiței a compus de-a lungul carierei sale peste 100 de melodii despre toate regiunile țării. Acesta era invitat la nunți și botezuri unde încânta lumea cu talentele sale vocale minunate. Deși a primit propunerea de a rămâne în capitală, artistul a hotărât să rămână în Moldova, locul care îi era inspirație în ultima perioadă.