Reclamă

Interpol a lansat o nouă campanie pentru a rezolva 46 de cazuri nerezolvate ale unor femei ucise ale căror identități rămân necunoscute, descoperirile fiind realizate în mai multe țări din Europa. Inițiativa, intitulată „Identifică-mă”, se adresează publicului pentru a oferi orice informație care ar putea ajuta la identificarea victimelor.

Printre cazurile aflate în atenția Interpol figurează cel al unei adolescente descoperite în vestul Franței, ucisă cu peste 40 de ani în urmă. Un set de indicii, printre care o pereche de pantofi roșii, două coliere cu mărgele și o monedă britanică, sunt considerate esențiale pentru rezolvarea cazului. Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a declarat: „Vrem să identificăm femeile decedate, să aducem răspunsuri familiilor și să facem dreptate victimelor”.

Aceasta este cea de-a doua rundă a campaniei „Identifică-mă” derulate în diferite state europene, inclusiv Țările de Jos, Germania, Belgia, Franța, Italia și Spania. Primul apel al Interpol a reușit să rezolve un caz similar în care identitatea unei femei britanice a fost descoperită după 30 de ani.

Detaliile fiecărui caz sunt disponibile pe site-ul Interpol, cu fotografii și reconstrucții faciale ce prezintă posibile indicii ajutătoare. Detectivii speră ca, prin această campanie, să obțină măcar un fir de speranță care să ducă la rezolvarea cazurilor. O astfel de detaliere este esențială în contextul în care, potrivit unei analize, majoritatea victimelor aveau vârste între 15 și 30 de ani.

Un alt caz care figurează în campania de identificare este cel al unei femei găsite în 1962 în Olanda. Descrierea include elemente fizice și de vestimentație, cum ar fi jambierele maro și pantofii roșii lucioși, cât și indicii geografice privind originile victimei. Aceste aspecte pot fi cruciale pentru avansarea cercetărilor și închiderea cazurilor.

O inițiativă similară desfășurată anterior a dus la identificarea Ritei Roberts, o femeie britanică ucisă în Belgia, ca urmare a recunoașterii unui tatuaj. Familia victimei continuă să ceară publicului ajutor pentru a aduna informații. În acest context, familia face un apel la se susțină campania, evidențiind că „doar pentru că nu au nume, nu înseamnă că nu sunt oameni.”


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro