Reclamă

Organizația globală de poliție Interpol a dezvăluit primul Metaverse special conceput pentru aplicarea legii din întreaga lume, la o sesiune surpriză a celei de-a 90-a Adunări Generale Interpol.

Complet operațional, Interpol Metaverse permite utilizatorilor înregistrați să viziteze un facsimil virtual al sediului Secretariatului General Interpol din Lyon, să interacționeze cu alți ofițeri prin intermediul avatarurilor lor și chiar să urmeze cursuri de instruire imersive în investigațiile criminalistice – totul din confortul propria lor casă sau birouri.

Sursa: Social media

„Metaverse are potențialul de a transforma fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi, cu implicații enorme pentru aplicarea legii”, a declarat Madan Oberoi, Director Executiv pentru Tehnologie și Inovare al Interpol. „Dar pentru ca poliția să înțeleagă Metaversul, trebuie să-l experimentăm.” a declarat Oberoi

În timpul sesiunii interactive, delegații Adunării Generale din New Delhi au putut să intre digital în clădirea Lyon folosind căști de realitate virtuală și să viziteze noul metavers Interpol în timp real.

Interpol a anunțat, de asemenea, crearea unui grup de experți pe metavers pentru a reprezenta preocupările forțelor de ordine pe scena globală – asigurându-se că această nouă lume virtuală este sigură prin proiectare.

Metaverse: Nu doar pentru jucători

Metaversul, o idee dezvoltată în mod activ de giganții tehnologici din SUA va fi o realitate digitală pe care utilizatorii o pot accesa de oriunde în lume. Își propune să fie un loc în care puteți interacționa cu alte persoane în timp real, indiferent de locație. Veți putea să faceți cumpărături, să jucați jocuri, să lucrați – chiar să cumpărați proprietăți sau active în metavers.

Până în 2026, unul din patru oameni va petrece cel puțin o oră pe zi în Metaverse pentru a lucra, a studia, a face cumpărături și a socializa, potrivit companiei de cercetare tehnologică Gartner.

Pe măsură ce numărul utilizatorilor Metaverse crește și tehnologia se dezvoltă în continuare, riscul de infracțiuni virtuale – cum ar fi furtul de date, spălarea banilor, frauda financiară, contrafacerea, ransomware, phishing, agresiune/hărțuire sexuală și multe altele. Pentru organele de aplicare a legii, unele dintre aceste amenințări sunt probabil să prezinte provocări semnificative.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro