Reclamă

S-a dezvoltat rapid, având la bază ideea de a fi un aliat al omului, însă oricând este gata să se întoarcă împotriva lui. Inteligența artificială s-a dezvoltat fabulos în ultimii ani, ajungând în prezent într-o versiune care îi sperie și pe cei mai experimentați specialiști în  tehnologie. Parcursul domeniului nu se oprește nici pe departe aici ci va atinge treptat noi performanțe. Cel puțin momentan, inteligența artificială a ajuns să fie implementată în numeroase domenii de activitate. În viitor însă, această paletă se va multiplica.

Inteligența artificială îi sperie și pe experții în tehnologie

Evoluția inteligenței artificiale are loc rapid, amețitor pentru un om simplu, dar se pare că și pentru cei din domeniul tehnologiei. Johnnie Moore, fondatorul celei mai mari companii care a implementat sistemul de recunoaștere facială își arată îngrijorarea vizavi de acest aspect.

Mi-e teamă că lumea întreagă, fără exagerare, lumea aşa cum o ştim noi, ar putea fi de nerecunoscut.” , susține liderul pe piața sistemelor de recunoaștere facială.

De aceeași părere sunt și alți cercetători care au cerut în mod expres stoparea cel puțin pentru moment a antrenării inteligenței artificiale.

Un aspect îngrijorător în acest sens este legat de versiunea recentă a unui chat bot care ar putea înțelege problemele omenirii. Acesta nu a fost încă antrenat până într-acolo, însă se preconizează că până la final de 2023, el va percepe aceste aspecte. Astfel, sistemul ar urma să ajungă la denumirea de „inteligență artificială generală.”

De aici până la o adevărată revoluție care ar putea avea loc pe piața muncii este un singur pas. O spun economiștii americani. Conform datelor lor, la nivel mondial, peste 300 de milioane de angajați ar urma să fie înlocuiți de inteligența artificială.

Proprietarii companiilor de tech susțin însă că acest lucru nu va fi posibil. Dimpotrivă, angajații vor fi doar nevoiți să se adapteze noului sistem de lucru, ajutați de roboți.

Domeniile în care sistemul a fost deja inclus este medicina, IT, comunicare și relații, contabilitate. În curând și sistemul juridic ar urma să se adapteze în acest sens.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro