Anunțul marii companii a reușit să șocheze, mai ales că vizează un subiect care a căpătat notorietate în ultima perioadă

Inteligența artificială se află în plin proces de dezvoltare în ultimii ani. Lansarea roboților de ChatGPT recentă a stârnit numeroase controverse având la bază modul prin care aceasta funcționează. Se pare că nemulțumirile nu vin doar din rândul internauților ci și al companiilor din domeniu. Microsoft este prima care a făcut un anunț tranșant legat de acest domeniu.

Microsoft a lansat o „amenințare”

Compania Microsoft, cel mai mare producător de produse software de pe piața mondială s-a arătat vehementă legat de modul în care Inteligența Artificială a ajuns să funcționeze. Nemulțumirea reprezentanților companiei pleacă de la conceptul prin care sunt folosite produsele Microsoft în contextul funcționarii chat-urilor bazate pe AI.

De altfel, reprezentanții Microsoft au transmis că vor opri accesul la datele proprii de navigare pe internet. Acest acces este acordat prin temeiul licențelor, motoarelor de căutare rivale.  Microsoft susține că modul în care sunt folosite datele proprietate ale companiei într-un astfel de context ar fi complet abuziv.

Cine „fură” datele companiei prin Inteligența Artificială

Microsoft susține că în prezent, unii dintre clienții companiei se folosesc de indexul Bing pe care îl deține. Acesta are la bază o așa numită hartă a internetului care permite scanarea rapidă. Bing a ajuns să fie utilizat de instrumentele Inteligenței Artificiale pentru alimentarea chat-urilor. Prin acest proces, Microsoft susține că sunt încălcați termenii contractelor pe care le are încheiate.

În astfel de condiții, Microsoft are un as în mânecă. Așadar, compania poate oricând ridica licențele care pun la dispoziție indexul de căutare, se arată într-un articol al Bloomberg.

Microsoft are sediul în Washinghton și are un capital uriaș. Compania producătoare de software deține peste 90.000 de angajați în întreaga lume. Microsoft are reprezentanțe în peste 100 de țări.

Compania este una „cu tradiție” pe piața mondială, fiind înființată în anul 1975. Fondatotul acesteia este Bill Gates, iar actualul președinte al Microsoft este Brad Smith.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.