Foarte rar se întâmplăca oamenii să le mulțumească medicilor. Dar de data asta s-a ajuns prea departe! 

Cine sunt vinovații de acest refuz colectiv și de această neîncredere în medici? Cei mai mulți dintre pacienți nu cred în virusul Sars-Cov-2, în medici sau în vaccin. Unii dintre ei nu cred în aceste lucruri nici măcar atunci când ajung la ATI. Iar alții își bat joc de medicii care încearcă să-i salveze. Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon”, au povestit despre felul în care oamenii se comportă cu ei. Medicul primar Cristina Stan angajată a spitalului a făcut declarații.

Întâmplări șocante într-un spital din Iași. Medicii sunt umiliți de pacienții COVID-19 și puși în pericol: „Își dau masca jos, te scuipă”
Pinterest

”Sunt pacienți care ne mulțumesc, dar pot să îți spun și reversul, pacienți care își dau masca jos de la gură și te scuipau și spuneau «Să mori și tu dacă mor eu». Exista și partea cealaltă a situației. Nu a fost deloc ușor din toate punctele de vedere, fizic, psihic. Plecai epuizat după o tură de pacienți la albastru, la Covid.” a mărturisit Dr. Cristina Stan.

De unde toată această ură?

Politicienii dau vina pe oamenii de rând pentru că refuză să se vaccineze și cred în teorii ale conspirației despre pericolul vaccinurilor. Oamenii dau vina pe politicieni – pentru conducerea precară, asistența medicală inadecvată și, mai presus de toate, pentru minciună și corupție.

Medicii din România au declarat în decursul celor doi ani de pandemie că sunt disperați, din cauză că infecțiile și decesele continuă să crească. Cu toate astea, majoritatea oamenilor refuză vaccinul și au mai multă încredere în conspirații decât în medici.

De asemenea, Guvernul a trimis recent o solicitare către NATO de a primi echipamente medicale suplimentare, inclusiv concentratoare de oxigen și anticorpi monoclonali.

” Ajunsesem în situația în care, cu ghilimelele de rigoare, să decedeze un pacient care nu mai avea nicio șansă, să pui pe altul pe ventilator. Se băteau la un moment dat pe oxigen: «dă-te mă că tu ești bătrân, lasă-mi mie oxigenul, că eu sunt mai tânăr». Să-i vezi cum stăteau pe scaun, cu tuburile lângă ei”,a mai spus Dr. Cristina Stan.