Doi dintre cei mai importanți oameni ai lumii se întâlnesc pentru a discuta unele dintre cele mai fierbinți subiecte de strategie și tactică militară.

Pe fondul războiului din Ucraina, liderul Kim Jong Un a planificat o vizită, luna aceasta, în Rusia, unde se va întâlni cu nimeni altul decât liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord are planuri mărețe pentru luna septembrie. Acesta și-a trecut deja în agendă întâlnirea pe care a planificat-o cu nimeni altul decât Vladimir Putin. Se pare că cei doi au în comun setea de putere, așa că întâlnirea lor din această luna va fi una benefică pentru strategia lui Putin de război.

Deși a trecut mai bine de un an de când a început războiul din Ucraina, se pare că acesta nu are de gând să renunțe la luptă. Chiar dacă Ucraina își plânge răniții și morții, iar mii de soldați ruși au murit pe frontul de luptă, acest bilanț nu pare a-l îndupleca pe Vladimir Putin să retragă armele.

Întâlnire de gradul zero între Kim Jong Un și Vladimir Putin. Cei doi lideri vor discuta subiecte cu impact pentru întreaga lume

Se renunță la războiul nuclear?!

Și, pentru că tot a venit vorba de arme, tot despre el vor discuta și cei doi lideri, mai ales că subiectul va veni mănușă în contextul beligerant actual. Momentul, locul de întâlnire dintre Kim Jong Un și Vladimir Putin este necunoscut, dar, un lucru este sigur. Către Rusia, liderul Coreei de Nord va călători cu un tren armat.

Nu este pentru prima dată când Putin și Kim Jong Un stau față în față, într-un astfel de context. Ultima dată, cei doi lideri s-au întâlnit în 2019, atunci când Kim Jong Un a călătorit cu trenul până în Vladivostik. Atunci, el a fost primit cu unoruri de către grăzile oficiale care i-au oferit pâine și sare, protocol asemănător cu cel din România. Cel mai probabil, atunci a fost pentru ultima dată când liderul Coreei de Nord a părăsit țara sa.

Specialiștii în geo-politică sunt de părere că, în urma acestei întâlniri importante, atât Vladimir Putin, cât și Kim Jong Un vor cere garanții de securitate în schimbul renunțării la războiul nuclear.