Reclamă
Reclamă

Insula italiană Capri a interzis sâmbătă debarcarea turiștilor din cauza lipsei de apă, ca urmare a unor probleme de alimentare de pe continent, transmite AFP.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a emis interdicția la ora 7 dimineața, forțând mai multe feriboturi care se aflau deja în drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent și că, deși a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat, notează AFP, citată de Agerpres.

Reclamă

În justificarea interdicției emise, primarul a avertizat cu privire la „o situație de urgență reală”. El a precizat că, deși încă mai era apă pe insulă vineri, rezervoarele sunt goale. „Urgența ar putea fi agravată de sosirea a mii de turiști care vin în Capri în fiecare zi”, a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicția privind accesul turiștilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat același primar.

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri și hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori și atrage numeroși turiști pe timpul verii.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro