Reclamă
Reclamă

Ministerul Justiției anunță, luni, că instanța din Malta a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar și eliberarea acestuia pe cauțiune, după ce a stat mai mult de două luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, acesta va merge de două ori pe zi la secția de poliție pentru a semna prezența și nu va putea părăsi Malta.

„Instanța din Malta a dispus față de Paul-Philippe al României măsura controlului judiciar și eliberarea acestuia pe cauțiune, după ce a stat mai mult de două luni în arest. Până se va lua o decizie definitivă cu privire la predarea sa, va merge de două ori pe zi la secția de poliție pentru a semna prezența. Nu va putea părăsi Malta pentru că pașaportul și orice document de identitate sunt reținute de instanță”, anunță Ministerul Justiției.

În plus, acesta trebuie să plătească o cauțiune de 20.000 de euro, precum și o garanție personală de 30.000 de euro, scrie News.ro. „Decizia a fost justificată prin vârsta înaintată a acestuia și prin faptul că, potrivit legislației malteze, în astfel de cazuri, termenul de arest preventiv este de maximum 60 de zile”, precizează ministerul.

Reclamă

Potrivit Ministerului Justiției, „la data de 25 iunie, instanța de fond din Malta a decis predarea lui Paul-Philippe al României”. „Hotărârea nu este definitivă. Justiția din România va continua să își facă treaba cât se poate de bine pentru a-i aduce în țară pe fugarii statului român, indiferent de cât de sonor le este numele”, mai arată instituția.

Recent, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a admis solicitarea de a dezbate în procedură de urgență întrebările preliminare cu care a fost sesizată de către Curtea de Apel Brașov în cazul Prințului Paul. Iar opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român. CE a spus că un stat membru nu poate refuza executarea unui mandat european de arestare doar pentru presupuse nereguli privind depunerea jurământului de către judecătorii care au decis condamnarea. În plus, Comisia Europeană a argumentat că un mandat european de arestare nu poate fi refuzat doar pentru că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiași MEA.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro