Reclamă

Cine ar fi crezut că în România se va ajunge la o astfel de situație. Totuși, criza din energie a băgat se pare, spaima în români. Astfel, cei mai mulți dintre ei caută ci disperare să își diminueze costurile facturilor. Instalația bradului de Crăciun este unul dintre elementele la care aceștia sunt dispuși să renunțe cel puțin în acest an.

Cât consumă de fapt instalația bradului de Crăciun

Cu siguranță multe persoane nu își pot închipui magia bradului de Crăciun fără instalația de luminițe aferentă. Ei bine, se pare că în acest an, în multe dintre casele românilor și bradul va fi mai sărac. Totul datorită facturilor uriașe care au vizat gospodăriile consumatorilor.

Românii fac economie de curent, dar și de gaz, tocmai din cauza faptului că sunt speriați de cifrele exorbitante pe care le-ar putea plăti. Astfel, mulți dintre ei iau decizii care să îi ajute în acest sens. Una dintre ele este legată de consumul produs de instalația bradului de Crăciun. 100 de astfel de luminițe ar avea un consum de aproape 300 de wați.

Mai concret, pe factură, ar urma să ai un consum de 0,30 kwați. Destul de mult, mai ales că există variante de a scăpa de acest cost.

La ce soluții  să apelezi pentru un consum mai mic

În perioada Crăciunului nu doar brazii sunt împodobiți ci și casele multor români. Iubitorii magiei sărbătorilor de iarnă înșiruie sute și chiar mii de luminițe care îmbracă încăperile și chiar curțile. Toate acestea pot avea un cost usturător la factură.

Dacă vrei să scapi de a arunca banii pe fereastră, apelează la această variantă. Instalația bradului poate fi regăsită pe piață și alcătuită din becuri LED. Acestea un consum foarte mic la factură, astfel că vei scăpa de griji. Consumul unei astfel de instalații de 100 de beculețe nu va depăși 50 de wați.

De asemenea, evită să lași această instalație în priză pe parcursul nopții. Totodata, atunci când nu ești în preajma ei, instalația poate fi opritâ.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro