Aproape că nu trece o zi fără să aflăm un incident petrecut în școlile din România. Ceea ce se petrece în unitățile de învățământ în ultima vreme este greu de explicat în cuvinte, fie dacă personajele principale sunt elevii sau chiar profesorii.

Fără doar și poate, lucrurile au degenerat destul de mult în școlile din România, atât în ceea ce privește elevii, cât și în ceea ce privește profesorii. Lunile trecute am asistat la diverse episoade în care elevii au venit la școală cu arme albe sau chiar au umilit profesori în fața clasei.

Acum, în centrul atenției este o profesoară de la un liceu cu renume din Slobozia. Cadrul didactic și-a ieșit pur și simplu din minți atunci când una dintre eleve a avut o rugăminte banală. Și anume, aceea de a merge acasă pentru că nu se simte bine din cauza durerilor menstruale.

Înregistrare halucinantă. O profesoară din Slobozia a luat-o razna când o elevă a cerut să plece acasă din cauza durerilor menstruale
arhivă presă

Profesoara a cedat psihic și a aruncat cuvinte grele elevilor

Colegii fetei respective au înregistrat-o pe doamna profesoară când a răbufnit. Cadrul didactic nici nu a vrut să audă de așa ceva, iar cuvintele pe care i le-a aruncat fetei, dar și colegilor ei sunt de-a dreptul șocante.

„Nu sunt psiholog, nu sunt psihiatrul, nu sunt nimic și mai ales, nu sunt mama voastră care v-a făcut! Nu v-am făcut eu! Ce credeți, mă, voi că schimbați? Credeți că atrageți atenția? Vai de capul vostru, nimănui nu-i pasă de voi. Aveți impresia că schimbați voi lumea!

Să-ți fie rău! Credeți că doar voi aveți menstruație, băi? Toate fetele și femeile au menstruație. Aveți impresia că asta e o boală?! Nu e un motiv ca să pleci de la școală. Ia calciu, mănâncă, bea apă, nu mai sta și fuma și bea cafele după cafele, că de aia vă ia leșinul”, este o arte din discursul profesoarei care a cedat psihic.

Mulți dintre cei care au auzit înregistrarea au recunoscut-o pe profesoara în cauză și susțin că predă Limba Franceză. Însă, sunt și voci care sunt de părere că un astfel de episod nu s-ar fi petrecut dacă școala din România ar fi mult mai deschisă la Educația sexuală.

Videoclipul cu înregistrarea a ajuns viral, iar tabere s-au format imediat. Pe de o parte sunt cei care susțin că profesoara ar trebui sancționată, iar pe de altă parte sunt cei care cred că acesta este comportamentul pe care îl merită elevii din ziua de azi.

Episodul de la Slobozia vine la scurt timp după ce în Constanța, la unul dintre cele mai bune licee, o profesoară s-a prezentat în stare de ebrietate la ore. Femeia abia se mai putea ține pe picioare și a căzut peste mai multe mașini parcate în fața școlii.