Scorțișoara este un condiment aromatic obișnuit în bucătărie, adăugat în special în preparatele de prăjituri, deserturi sau băuturi calde.

Cu toate acestea, puțini sunt conștienți de proprietățile sale uimitoare și de beneficiile pe care le poate aduce organismului nostru. Adăugarea scorțișoarei în cafea nu doar că îi conferă un gust delicios, dar poate avea și efecte pozitive asupra sănătății noastre.

Mulți dintre noi simțim nevoia de a adăuga diverse îndulcitori în cafeaua noastră, pentru a-i obține acel gust dulce pe care îl iubim. Cu toate acestea, adăugarea scorțișoarei poate înlocui parțial acești îndulcitori, datorită dulceții sale naturale. Astfel, putem scăpa de nevoia de a consuma cantități mari de zahăr sau îndulcitori artificiali, care pot avea efecte negative asupra sănătății noastre.

Care sunt beneficiile scorțișoarei

Studiile au arătat că scorțișoara poate avea un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățind sensibilitatea la insulină și contribuind astfel la gestionarea diabetului de tip 2. Consumul regulat de scorțișoară poate ajuta la menținerea nivelelor de zahăr în limite normale și la prevenirea apariției complicațiilor asociate acestei afecțiuni.

Antioxidanții sunt substanțe esențiale în protejarea celulelor noastre împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Scorțișoara este bogată în antioxidanți, precum polifenolii, care pot ajuta la combaterea procesului de îmbătrânire prematură și la menținerea sănătății celulare.

Scorțișoara are și proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, contribuind astfel la întărirea sistemului nostru imunitar. Consumul regulat de scorțișoară poate ajuta la combaterea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor din organism, protejându-ne astfel de diverse afecțiuni și îmbunătățind starea noastră generală de sănătate.

Ingredientul pe care trebuie să îl pui în cafea! Elimină pofta de dulce și întărește organismul
Sursa: Social media

Cum să adăugăm scorțișoara în cafea

Adăugarea scorțișoarei în cafea poate fi o modalitate simplă și delicioasă de a ne bucura de toate aceste beneficii. Există mai multe modalități de a o incorpora în băutura noastră de dimineață, în funcție de preferințele fiecăruia.

Una dintre cele mai simple metode este să adăugăm o linguriță de scorțișoară în cafeaua preparată, amestecând bine pentru a se omogeniza gustul. Putem utiliza și scorțișoară în pulbere sau stele de scorțișoară, pe care le putem adăuga în timpul preparării cafelei, pentru a obține un gust bogat și aromat.

O altă variantă interesantă este să pregătim o pastă de scorțișoară și să o adăugăm în cafea. Pentru a face acest lucru, amestecăm scorțișoara măcinată cu puțină apă într-un vas mic, până obținem o pastă densă. Această pastă poate fi păstrată în frigider și utilizată treptat, în funcție de preferințele noastre privind gustul și intensitatea.