Cine nu a cumpărat măcar o dată bulion din comerț? Mulți optează pentru conservele de bulion pentru că este o variantă mult mai simplă și rapidă pentru prepararea mâncărurilor de toate tipurile. Însă, ceea ce știu foarte puțini români, este faptul că acest produs este o adevărată bombă toxică pentru organism.
Sigur nu știai cât de periculoase sunt efectele consumului de bulion în exces. APC România a tras semnale de alarmă în urma unui studiu care a demonstrat că acest produs alimentar este cu adevărat nociv pentru organismul nostru.
Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi bulion
Fie că îl alegi pentru prepararea ciorbelor sau altor tipuri de mâncăruri, bulionul are același efect nociv. Acesta conține foarte mulți concentrați, chimicale și sare iodată. Conform studiului realizat de experți, 80% din ceea ce ce se găsește pe piața comercială e făcut din concentrat de roșii și nici urmă de tomate naturale.
„Bulionul și pasta de tomate trebuie fabricate numai din roșii, nicidecum din concentrat de tomate. Conținutul de reziduuri de pesticide, conținutul de metale grele si anul de fabricație nu se cunosc. Din păcate, folosirea acestor practici de producție a transformat bulionul si pasta de tomate într-un colorant nesănătos și cam atât!
La citirea etichetei trebuie dată atenție ingredientelor. Produsele superioare indică circa 130 grame de tomate și 100 grame produs. De asemenea, informații critice, de regulă scrise cu caractere foarte mici ne pot indica falsuri grosolane.”, a mărturisit Costel Stanciu, președintele APC România, conform evz.ro
De unde se importă bulionul
Bulionul sau produsele pe bază de concentrat din roșii se importă din China. Acolo, roșiile nu se cultivă pe pământ așa cum se face la noi, ci pe strat mineral. Astfel, planta crește prin îngrășăminte chimice. În plus, concentratul din produs se diluează cu apă și se adaugă în cele mai multe cazuri, sare iodată în exces. Așa ajungem să găsim în magazine bulionul sau produsele din concentrat de roșii. Nimic mai artificial!